1980

Ίδρυση εκπαιδευτικού οργανισμού

Το 1980 ιδρύεται το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης με την επωνυμία "ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ". Το φροντιστήριο στεγάζεται στην οδό Ομήρου 1 και σε μόλις ένα χρόνο δημιουργείται η ανάγκη για 2ο κτίριο στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης στην Β. Κωνστατνίνου 1.

Από την αρχή δίνει το στίγμα του, με ολιγομελή τμήματα, για μαθητές αποκλειστικά Λυκείου και την προετοιμασία τους για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

1984

Μεταστέγαση έδρας

Το φροντιστήριο σύντομα αναγνωρίζεται από τον μαθητικό κόσμο της Νέας Σμύρνης για την αξιοπιστία του και τις ποιοτικές του εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Δημιουργείται συνεπώς η ανάγκη για νέες εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το όραμα των ιδρυτών του. 

Έτσι μεταφέρεται η έδρα του στην Ιωνίας 8 κοντά στο άλσος σε αυτόνομο διώροφο κτίριο και παράρτημά του δημιουργείται στη Θράκης 1.

1993

Ανέγερση ιδιόκτητου χώρου

Εδραιώνοντας πλέον τη θέση του στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στην προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργείται η ανάγκη για στέγαση σε χώρους που θα έχουν μελετηθεί εξ' αρχής αποκλειστικά για εκπαιδευτικό οργανισμό, με τις ποιοτικές εκείνες προδιαγραφές που επιβάλλει η πορεία του οργανισμού μέχρι τότε.

Την προσπάθεια έχουν αγκαλιάσει εκτός από τους μαθητές της Νέας Σμύρνης και οι μαθητές του Παλαιού Φαλήρου. Έτσι επιλέγεται χώρος στα σύνορα των δύο περιοχών και συγκεκριμένα στην λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στον αριθμό 205, όπου και ανεγείρεται σύγχρονο τριώροφο κτίριο το οποίο στεγάζει τον εκπαιδευτικό οργανισμό μέχρι σήμερα.

2006

Αλλαγή διεύθυνσης

Μετά από 26 χρόνια συνεχής παρουσίας στο χώρο της εκπαίδευσης ένας επιτυχημένος κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει. Οι ιδρυτές του φροντιστηρίου φροντίζουν για τη συνέχεια ανοίγοντας το δρόμο σε νέους ανθρώπους με εμπειρία στην διεύθυνση εκπαιδευτικών οργανισμών.
 
Νέες ιδέες, σύγχρονοι τρόποι διδασκαλίας, μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή, ενδυναμώνοντας τη φιλοσοφία που έχει αναπτυχθεί και εδραιωθεί τα προηγούμενα χρόνια. Η προσήλωση στα ολιγομελή τμήματα ενισχύεται, καθιερώνονται και εφαρμόζονται συστήματα ποιοτικού ελέγχου των εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Μέσα από ομάδες ειδικά καταρτισμένων ανθρώπων αναπτύσσονται σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία που εξυπηρετούν το όραμα του οργανισμού.  

2014

Διαθεματικές Δράσεις στις υπηρεσίες του φροντιστηρίου

Μέσα από την δουλειά των στελεχών του οργανισμού ξεκινούν τη λειτουργία τους οι "Διαθεματικές Δράσεις". Ένα ετήσιο πρόγραμμα που κάθε χρόνο επανασχεδιάζεται και έρχεται να αντικαταστήσει της ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού, που θεωρεί ο οργανισμός ήδη ξεπερασμένες.

Με καθαρά βιωματικό τρόπο, δημιουργούνται οι εμπειρίες εκείνες που καθιστούν το μαθητή έτοιμο να επιλέξει τη σωστή κατεύθυνση των σπουδών του. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων διοργανώνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους των πανεπιστημίων, βιωματικά σεμινάρια με ομιλητές από τον Ακαδημαϊκό χώρο, δημιουργώντας εικόνες και εμπειρίες στους μαθητές από την Πανεπιστημιακή και αργότερα επαγγελματική ζωή τους. Στα πλαίσια των Διαθεματικών Δράσεων υποστηρίζονται οι γονείς από ειδικούς, με στόχο την διαχείριση των παιδιών στην ευαίσθητη και συνάμα δημιουργική περίοδο της ζωής τους.